Vereniging voor Dorpsbelangen en dorpswelzijn

Dorpsfeest Siegerswoude 9-13 juli

Dorpsfeest Siegerswoude 9-13 juli

Plaatselijk Belang Siegerswoude bestaat 145 jaar en een fantastische week staat op het programma (meedoen is op eigen risico). Het thema voor de hele feestweek is The Seventies. Iedereen kan hier aan meedoen door tuin/wijk/straat te versieren wat verwijst naar de jaren zeventig. En natuurlijk wappert de Siegerswoudster vlag.

Download hier het programmaboekje.

Dinsdag 9 juli

19.00 uur film voor de jeugd (t/m 12 jaar)
19.00 uur begint er een geweldige film voor de jeugd tot en met 12 jaar in zaal 2 met natuurlijk wat lekkers erbij.

19.30 uur officiële opening dorpsfeest
19.30 uur is de officiële opening van de feestweek door onze voorzitter van Plaatselijk Belang, een lied en
muziek, met koffie en gebak.

20.00 uur Bingo
20.00 uur start de bingo in de grote zaal waarbij leuke prijzen zijn te winnen. Er worden 6 rondes gespeeld, per kaart € 0,50. Er is plek voor ongeveer 125 mensen, dus wees er op tijd bij.

Woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juli Iepenloftspul

Aanvang: 20.45 uur
Locatie: op het korfbalterrein achter het dorpshuis

Het inmiddels welbekende Iepenloftspul Sigerswâld. Ook dit jaar is er door spelers, regisseur en andere betrokkenen hard gewerkt om een fantastisch toneelstuk neer te zetten: ‘Freonskip, leafde en buorskip’ Yn ‘e santiger jierren binne dizze wurden noch wat wurdich! Echte freonen dy’t alles foar je oer ha en mei syn allen in bân (it buorskip) foarmje foar it libben. En de leafde? Dy komt fan alle kanten. Net elkenien kin likegoed mei dy leafde om gean. Nim no Janus. Nei ’t er syn kafee ferkocht hat iepenet er in fakânsjepark. Syn trouwe meiwurker Robbie giet mei en ek de fêste klanten litte him net yn ‘e steek. Mar sûnder Fleur, dy’t al in skoft yn Spanje wennet, is neat itselde en seker Janus net. Lykas de leafde komt ek de help foar Janus fan alle kanten, al is it mar de fraach of de freonen mei de tûkste oplossingen komme. Koartsein: in tige fleurige, muzikale foarstelling dy’t alles hat wat de titel seit!

Kaartverkoop Iepenloftspul
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten € 17,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar, zijn te verkrijgen door een mailtje te sturen naar flbsigerswald@gmail.com A.u.b. aangeven hoeveel kaarten en voor welke dag. Hier krijg je ook verdere informatie over de betaling en reservering van de kaarten.

Zaterdag 13 juli

10.30 uur Fietstocht
Zaterdag start er 10.30 uur vanaf het Dorpshuis de Fietstocht door en voor Siegerswoude. Je ontmoet op de route dorpsbewoners die je graag wat laten zien of beleven. Een unieke gelegenheid eens achter de voordeur te kijken. De route is circa 17 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur.

13.30 uur middagprogramma met o.a. midgetgolf en ring gooien
13.30 uur begint het middagprogramma achter het Dorpshuis. Er is een mini midgetgolf, ring gooien, blik werpen en sjoelen. Medebewoners laten zien waar zij zich voor inzetten, een goed doel, een leuk initiatief. Opgave hiervoor is nog mogelijk via klaasenannie@outlook.com. Voor de kinderen is er het springkussen, een zeepglijbaan en je kunt een heuse tattoo laten zetten. En tussen alle activiteiten door is er muziek van eigen bodem, is er een gezellig terras waar je uit kunt rusten en bij kunt kletsen.

16.00 uur stormbaan
16.00 uur start de stormbaan competitie en het spelkussengevecht. Er wordt gestreden in teams van 6-8 personen en iedereen mag meedoen. Opgeven kan bij dezelfde contactpersonen als voor het volleybaltoernooi. En al die gezelligheid en activiteiten, daarvan krijg je lekkere trek. Een heerlijk broodje of warme hap, een snack en een drankje, het is de hele dag verkrijgbaar bij het Dorpshuis.

20.00 uur Feestje on Tour met DJ Auke Veenstra
Het sluitstuk van de feestweek 20.00 uur – Feestje on Tour met DJ Auke Veenstra. Een waar lichtspektakel, muziek en dansen maar. En natuurlijk, gekleed in jaren 70-stijl. Voor de 3 leukste outfits is er een prijsje. De feestweek van Siegerswoude.

Zegt het voort

De feestcommissie Annie, Anna-Baukje, Elske, Liesbeth en Lonneke

Meer berichten

Dorpsfeest Siegerswoude 9-13 juli

Plaatselijk Belang Siegerswoude bestaat 145 jaar en een fantastische week staat op het programma (meedoen is op eigen risico). Het thema voor de hele feestweek

Verkiezingen Europees Parlement 2024

Aanstaande donderdag 6 juni zijn de Verkiezingen voor het Europees Parlement 2024. Alle stembureaus zijn op donderdag 6 juni 2024 geopend van 7.30 tot 21.00

Reserveer je zaal

Plaats hier jouw reservering voor de zaal